Veel van onze cliënten gebruiken elke dag medicijnen. Deze medicijnen werken alleen goed als de cliënt ze op de juiste manier gebruikt. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Daarom gaat deze leeractiviteit in op medicijnen en medicijngebruik.
We staan stil bij de volgende vragen:
Als nieuwe medewerker volg je naast deze e-learning ook de e-learning Medicijnen vaardigheden. Wanneer je deze beide e-learning modules hebt afgerond, bezit je voldoende basiskennis over medicatie.
Na deze e-learning modules is het van belang om samen met een ervaren medewerker per cliënt na te gaan welke medicatie de cliënt gebruikt, hoe deze medicijnen worden toegediend en welke bijzonderheden er zijn.
Volgens de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) ben je als zorgverlener verantwoordelijk voor je eigen handelen. Dat geldt ook voor het werken met medicijnen. Wanneer jij medicijnen aan cliënten geeft, moet je daartoe dus bekwaam zijn. Je bent bekwaam als je de juiste kennis hebt, vaardigheden beheerst en een professionele houding hebt. Die kennis en vaardigheden doe je op in deze leeractiviteit.
Medicijnkennis is van groot belang voor de veiligheid van de cliënt en voor de goede werking van de medicijnen.
Deze leeractiviteit past binnen alle doelgroepen.
Deze e-learning is bedoeld voor alle (nieuwe) medewerkers die voor het eerst medicijnen gaan delen. Als je al eerder een leeractiviteit medicatie hebt gevolgd, kun je de e-learning Medicijnen – Opfrismodule medicijngebruik gehandicaptenzorg volgen. Mocht je niet slagen voor de opfrismodule, dan kun je met deze module je basiskennis weer op peil brengen.
Aan het einde van deze e-learning heb je het volgende geleerd:
Locatie
De leeractiviteit wordt online aangeboden.
Tijdsduur en kosten
De standaard e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de leeractiviteit vind je in de prijslijst.
Bent u een externe klant? Neem dan contact leercentrum@zuidwester.org op met het Leercentrum voor meer informatie over de kosten van deze leeractiviteit.