Tien jaar geleden maakte Rogier Griffioen de overstap van caravanmonteur naar de zorg. Hij stuurde in 2011 een open sollicitatiebrief naar Zuidwester en twee dagen later kon hij al beginnen. Inmiddels is hij doorgestroomd naar Eigenz, de ambulante tak van Zuidwester.

“Contact met mensen was altijd al belangrijk voor me”, vertelt Rogier. “En mijn vrouw werkt in de zorg, dus het is geen onbekend terrein voor me. Daarnaast is mijn geloof een grote motivatie om dit werk te doen. Eerst heb ik via zelfstudie mijn Sociaal Pedagogisch Werk niveau 3 en 4 gehaald. Bij in Middelharnis bij diverse woningen. Daar heb ik veel ervaring opgedaan, met name over probleemgedrag bij SGLVB-cliënten. Met een invalcontract bij de Flexpool ben ik daar nog steeds inzetbaar. In 2016 ben ik gaan meedraaien als ambulant begeleider en heb vorig jaar de overstap gemaakt naar Eigenz.”
 

Het kernteam van Eigenz op Goeree-Overflakkee bestaat uit tien medewerkers. “Bij elke casus werk je met minimaal twee medewerkers. Het is dus een heel andere manier van werken dan de intramurale zorg. Soms kom ik wel bij vijf verschillende cliënten per dag. Ze wonen nog thuis en hebben heel diverse hulpvragen. Je helpt hen structuur geven aan hun dagelijks leven of geeft praktische hulp bij bijvoorbeeld koken, boodschappen doen of de sociale omgang. Wat ik vooral veel doe, is praten. Wanneer ze een fout maken, help ik hen weer op weg, die  ervaringen zijn leerzaam.”

Als ambulant begeleider moet je erg flexibel zijn. De motor van Rogier komt daarbij goed van pas! “Toch sta ik er niet alleen voor, want ik werk nauw samen met mijn collega’s. Dankzij hen durf ik me kwetsbaar op te stellen en ben ik in mijn kracht komen te staan. Daardoor kan ik veel voor mijn cliënten betekenen en daar draait het uiteindelijk om!”

ErvaringsverhalenBekijk alle verhalen