Home Zuidwester opent verjaardagswinkel Hipperdepip

Zuidwester opent verjaardagswinkel Hipperdepip

11/10/2016

Vorige week donderdag opende Hipperdepip, de eerste verjaardagswinkel in Goes, haar deuren. Hipperdepip is een dagbestedingslocatie waar cliënten van Stichting Zuidwester onder andere traktaties en cadeautjes maken. Dat maakt Hipperdepip uniek.

De feestelijke opening werd druk bezocht door cliënten van de Stichting Zuidwester en belangstellenden. Wethouder Derk Alssema verrichtte samen met twee cliënten opening door ballonnen op te laten. Hipperdepip hing vol ballonnen met het visitekaartje van Hipperdepip en na aftellen van vijf tot een werden drie ballonnen opgelaten. De wethouder zei in zijn openingswoord onder meer: "Ik ben er ook trots op dat er weer zo'n mooie winkel bij is in de Goese binnenstad." Daarna werd er op de nieuwe winkel getoast. Hipperdepip is het juiste adres voor traktaties, cadeautjes om na afloop van een kinderfeestje te geven of een attentie voor een jarige. Want zeg nu zelf, hoe fijn is het als je door tijdgebrek kant-en-klare traktaties kunt kopen? Of als je zelf iets minder creatief bent, om de juf of meester te bedanken voor het schooljaar met een cadeautje. Ook kun je er terecht voor verjaardagsaankleding zoals slingers, borden en bekers.

Hipperdepip maakt bijna alles
"Hipperdepip maakt alles voor je klaar. Je kunt hier alles halen, behalve de taart, maar dat is ook nog wel te regelen", zei Miranda Traas, zorgmanager Dagbesteding Zuidwester, in haar openingswoord, "In de toekomst hopen wij meer te kunnen doen. We staan hier met een enthousiast team en hele fijne cliënten die hier hard gewerkt hebben de afgelopen maanden. Na de kringloopwinkel 'Appel en een ei' is dit een concept met meer activiteiten. Er was een brainstorm want een stukje ondernemerschap is een andere tak van sport dan zorg. Meer uitstraling naar de omgeving wat mensen meer aanspreekt en meer van deze tijd is. Snel ontstond het idee van een feestelijke verjaardagswinkel." Petra Krello en Nadine Crucq zijn twee medewerkers dagbesteding; "Het concept is afgestemd op onze cliënten. Dit sluit beter aan bij de activiteiten van onze cliënten dan de kringloopwinkel. Verdeeld over vijf dagen werken hier negen cliënten. Wij begeleiden hen met het werk in de winkel en het klaarmaken van de traktaties die hier gemaakt worden." Zuidwester is er voor kwetsbare burgers: kinderen en volwassenen die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg en aandacht vragen. Zuidwester luistert naar de wensen en kijkt naar de mogelijkheden van cliënten. Gericht zoeken naar een passende dagbesteding, zodat de cliënt zich op zijn gemak voelt. Een eigen plek waar cliënten zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past.

Openingstijden: maandag 13.00-16.00 uur; dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur.
Traktatie bestellen: info@hipperdepip.nl
Hipperdepip, 's-Heer Hendrikskinderenstraat 4, Goes, facebook Hipperdepip.

www.hipperdepip.org

BRON: De Bevelander