Home Zuidwester onderzoekt haalbaarheid zorgboerderij in Tholen

Zuidwester onderzoekt haalbaarheid zorgboerderij in Tholen

23/06/2011

Tholen - Stichting Zuidwester onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een nieuw op te starten zorgboerderij aan de rand van Tholen stad.

,,We willen graag het initiatief nemen om een zorgboerderij in het Thoolse te realiseren die eventueel ook als kinderboerderij kan fungeren”, legt Leen van Westen, Regiodirecteur Zeeland van Stichting Zuidwester, uit. ,,Op de zorgboerderij kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking met constante of afgesproken begeleiding wonen. Dat kan in een eigen appartement, maar ook meer gezamenlijk in een groepswoning. Daarnaast kan er ook dagbesteding worden gevolgd die voor een groot deel uit licht agrarisch werk zal bestaan, zoals het verzorgen van de dieren of het verbouwen van groenten in de moestuintjes en kleine kassen. De producten uit eigen tuin willen we dan graag weer verkopen in een op de boerderij gevestigd winkeltje.”

Boerderij

Locatie
,,We hebben een locatie aan de rand van het stadje Tholen op het oog. We geven de voorkeur aan de benaming ‘stadsboerderij’ omdat het op een steenworp afstand is van het oude centrum. Deze ligging zou het ideaal maken voor een kinderboerderij, maar we zijn afhankelijk van de haalbaarheid van onze wensen en ideeën en de samenwerking met de Gemeente Tholen.

Haalbaarheid
,,Voordat we onze plannen definitief kunnen maken willen we eerst weten of er ook genoeg interesse voor het project is”, licht Leen van Westen toe. ,,We willen daarom graag dat geïnteresseerden, voor zowel de stadsboerderij als de kinderboerderij, contact met ons opnemen zodat we een goed beeld kunnen krijgen. Dat kan via onze bemiddelingsafdeling Zuidwester Zorgadvies via 0900 - 202 0039.”