contact  medewerkers
 

Waardevol leven & Zinvol werk

Wij zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen.

Zuidwester neemt dagbestedingsactiviteiten Psyiënt over

Stichting Zuidwester neemt de dagbestedingsactiviteiten van vereniging Psyiënt over. We voegen hiermee een gevarieerd aanbod aan (buiten)activiteiten toe aan de mogelijkheden tot dagbesteding in Zeeland. Dinsdag 1 augustus zetten Jack Elenbaas, directeur Zorg bij Emergis, en Hans Waardenburg, voorzitter Raad van Bestuur bij Zuidwester, een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Hierin hebben we afgesproken dat cliënten van beide instellingen gebruik kunnen maken van elkaars dagbestedingsactiviteiten.

Psyiënt bood dagbestedingsactiviteiten aan mensen die ondersteuning krijgen, of hebben gehad, vanuit de geestelijke gezondheidszorg. De vereniging kenmerkte zich door een gevarieerd aanbod aan buitenactiviteiten en het exploiteren van een kringloopwinkel in 's-Gravenpolder. De laatste jaren had Psyiënt te maken met een krimp in het aantal deelnemers. Hierdoor kwam er minder aandacht voor de minimaal noodzakelijke kwaliteit en werd er steeds meer gevraagd van de bestuursleden. Om die reden is men op zoek gegaan naar een kandidaat voor een overname van de dagbestedingsactiviteiten.

In Zeeland is ons aanbod dagbesteding in de buitenlucht vrij gering. Door de activiteiten van Psyiënt toe te voegen, krijgen we een meer gevarieerd en integraal aanbod.