Home Zuidwester museum online

Zuidwester museum online

We horen de woorden pupil of paviljoen niet zo heel vaak meer voorbijkomen. Gisteren, op 21 december, ging het weer heel even over paviljoens en pupillen tijdens de officiële livegang van het Zuidwestermuseum. Het online museum is opgebouwd uit foto en videomateriaal. De vele foto's en filmpjes vertellen over de historie van Zuidwester.
Het fundament wordt op dit moment gebouwd door Rien van der Boom, Rien Abramse en Joost van den Berg. Alle drie hebben ze ook een eigen geschiedenis bij Zuidwester en zetten ze zich nu in voor het  museum. Joost van den Berg luidde samen met Marc met een luidde hoorn de live gang van de website in. Marc Edewaard is ervaringsdeskundige en heeft veel van de foto’s in gescand.

Voorafgaand aan de officiële opening van de website sprak Hans Waardenburg om Rien, Rien, Joost en Marc te bedanken voor hun inzet. Rien van der Boom sprak over de opbouw van de website en dat we gezamenlijk door moeten bouwen op het gelegde fundament.

Samen verder bouwen aan het museum
Gezamenlijk schrijven we iedere dag geschiedenis. Het is daarom mogelijk je foto’s van  belangrijke momenten op te laten slaan op de website. Rien, Rien en Joost weten veel van Zuidwester, maar natuurlijk ook niet alles. Het is daarom ook mogelijk zelf gegevens bij foto’s aan te vullen of te wijzigen. Dit kan door op het potloodje te klikken bij een afbeelding en de gegevens aan te passen. Je wijzigingen moeten nog wel geaccordeerd worden. Op deze manier wordt door de gezamenlijke informatie verder gebouwd aan het Zuidwester museum.

Bezoek tijdens je kerstvakantie het museum op www.museumzuidwester.nl.

 

Op de foto van links naar rechts: Rien van der Boom, Marc Edewaard, Joost van den Berg en Rien Abramse