Home ZON! verbetert kwaliteit van bestaan cliënten

ZON! verbetert kwaliteit van bestaan cliënten

04/11/2013

Cliënten en medewerkers weten zelf het beste hoe de kwaliteit van hun bestaan en hun ondersteuning verbeterd kan worden. Zuidwester wil dan ook graag de ruimte geven om dat te realiseren. Vanuit het zorg- en ondersteuningsfonds (ZOF) is een half miljoen euro toegekend aan Zuidwester om de Zuidwester bruist projecten te kunnen uitvoeren. Omdat dit een subsidie is naast de reguliere begroting, is het dus ook echt extra. Het eerste project binnen Zuidwester bruist is ZON!

ZON! zorgt er al heel lang voor dat directe begeleiders de kwaliteit van bestaan van hun cliënten blijvend kunnen verbeteren. De afgelopen maand konden medewerkers speciale kleine ZON! projecten indienen. Projecten die gericht zijn op de individuele cliënt. Een groot succes en dat moet gevierd worden. Het honderdste ZON! project werd daarom vandaag, op 31 oktober, in het zonnetje gezet.

Cliënt Elif Yoruk en begeleidster Jeanne Lauwerijssen werden compleet verrast. Een mooie taart en een prachtige cheque van € 1.000 mochten zij in ontvangst nemen. De cheque is bedoeld voor het gehele team aan de Doelenstraat 1D in Oude-Tonge, waar Elif woont. Dit geld mag vrij besteed worden aan extra activiteiten met alle cliënten op de woning. “Ik vind het heel leuk dat wij het honderdste ZON! project zijn. De taart neem ik mee naar mijn huis om die vanavond met zijn allen op te eten,” vertelt Elif enthousiast. Ook Jeanne is erg blij. “We gaan samen een levensboek voor haar maken. Dit is erg speciaal voor haar, omdat haar moeder is overleden. En die cheque is geweldig! Deze gaan we heel erg goed besteden aan activiteiten met onze cliënten,” vertelt Jeanne.

ZON! projectleiders Paul Mutsers en Ad Wiese zijn ontzettend blij met het grote succes. Inmiddels zijn er al 111 ZON! projecten.