Home Zeeland Onbeperkt geslaagd evenement

Zeeland Onbeperkt geslaagd evenement

04/04/2018

Hoe (on)beperkt is Zeeland? Dat was de centrale vraag tijdens de bijeenkomst Zeeland Onbeperkt, dinsdagmiddag 3 april, in het restaurant van de Zeelandhallen in Goes. Gedurende het evenement zochten wij, samen met de 200 aanwezige gasten, naar het antwoord.

Er is gekozen voor het uitdiepen van een aantal thema’s, te weten: Werk, Wonen, Eigen Regie en Ondersteuning. En dan met name het perspectief hierop, voor mensen met een beperking. “Het was een geslaagde middag!”, vertelt regiomanager Judith de Bruijn. “Het geheel had een afwisselend karakter. De onderwerpen werden serieus en luchtig behandeld.” Zo werd voor het thema Werk gekozen voor een bespreektafel zoals bij het tv-programma De Wereld Draait Door. De ervaringsdeskundigen Cherish Nabi, Glenn Ramdayal, Mark Edewaard en Jelle de Vos vertelden over Eigen Regie. Het Toetstheater was aanwezig om perspectief op Wonen aan de kaak stellen. Tenslotte kwam cabaretière Jetty Maturin om de gasten te vertellen over Ondersteuning. “Een pakkende en humorvolle afsluiter van ons evenement!” aldus Judith.

Waardevol leven & zinvol werk
In haar slotwoord riep ze de gasten op de komende tijd eens goed om zich heen te kijken. Op zoek naar situaties waarin de beperking van een persoon, door een ander perspectief of andere benadering, ook een ónbeperking kan zijn. Het sleutelwoord is SAMEN. “Want het gevoel samen onbeperkt te zijn, draagt naar mijn mening zeker bij aan waardevol leven & zinvol werk!”, besloot ze.