Home Viering hoogste punt woonhuis de Zwanenhoeve

Viering hoogste punt woonhuis de Zwanenhoeve

04/09/2014

Zevenbergen - Op maandag 1 september jl. stonden Stichting Zuidwester en de Brabantse Waard feestelijk stil bij het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe woonhuis. Het nieuwe woonhuis biedt straks plaats aan zes afzonderlijke woonruimtes en een gezamenlijke keuken voor de cliënten van Zuidwester.

Toespraken
Jelle de Vos, cliënt bij Zuidwester, heette alle genodigden van harte welkom en vertelde onder andere in zijn toespraak hoe hij het wonen bij Zuidwester ervaart. “Ik zou graag in dit nieuwe huis wonen, dus ik hou mij aanbevolen.”
 
Ruud van den Boom, directeur van de Brabantse Waard, hecht er waarde aan om op de langere termijn het wonen voor mensen met een verstandelijke beperking in Zevenbergen mogelijk te maken. “Een aantal keer heb ik mogen kijken op deze zorgboerderij. Ze verbouwen en verkopen mooie producten in de winkel. Wonen en dagbesteding op dit terrein wordt georganiseerd door een voortreffelijk team van Zuidwester, maar vooral gedragen door de jongens en meiden die hier op het terrein samen leven. Daar kunnen veel gemeenschappen in Nederland een voorbeeld aan nemen. Ik wens de toekomstige bewoners veel plezier toe bij het wonen in het woonhuis.”

Officiële handeling
De markering van het hoogste punt werd gevierd door het metselen van een steen en het hijsen van een vlag. Jaap Bouwer, projectleider van de Brabantse Waard, Yanick van Gastel en Cindy Dielemans, medewerkers van Zuidwester, klommen onder begeleiding van de uitvoerder, de steigers op om de hoogste steen te metselen. Cliënten van Zuidwester zongen een zelf geschreven liedje , terwijl een andere cliënt de vlag naar de top hees. Na afloop van de officiële handeling konden de genodigden in de zorgboerderij een hapje en een drankje nuttigen.


Fotograaf: Marcel Otterspeer van het fotoburo