Home U bent ouder, dan ook mantelzorger?

U bent ouder, dan ook mantelzorger?

10/06/2010

Platform VG Zuid Holland Zuid nodigt hartelijk uit voor de thema-avond voor ouders van kinderen met een (verstandelijke) beperking.

Anders dan u gewend bent, hebben is in de aanhef de term ouder-mantelzorgers gebruikt. Ben ik dan als ouder een mantelzorger, zult u zich afvragen? Als ouder geef je je kinderen de zorg die van iedere ouder verwacht wordt. Een kind dat beperkingen heeft maakt ouders tot “mantelzorgers” omdat je je kind meer hulp moet bieden dan de gebruikelijke zorg, die als “gewone” ouder van je verwacht wordt. Veel ouders beseffen niet dat zij ook de rol van mantelzorg vervullen en daarmee weten zij niet dat er hulp en ondersteuning, specifiek voor hen, geboden kan worden.

Het is belangrijk dat ouders zich herkennen als mantelzorger omdat verschillende vormen van hulp en ondersteuning onder de naam “Mantelzorgondersteuning” aan te vragen zijn. Op deze avond wil Platform VG u meer vertellen over de rol en positie van ouder-mantelzorgers. Aan de hand van een presentatie lichten zij het begrip toe. Daarnaast is er deze avond ook ruimte om aan te geven wat u nodig heeft, wat voor u de zorgtaken en alles wat ermee te maken heeft kan verlichten.

Wanneer en waar?


Datum:
  Donderdag 24 juni 2010
Tijd:       20.00 - 22.00 uur
Locatie: Ontmoetingskerk, Wilhelminalaan 1, 3201 CJ Spijkenisse

Programma

19.30 uur Zaal open
20.00 - 20.15 uur Opening Susann van der Ploeg, Platform VG ZHZ
20.15 - 21.00 uur Presentatie door Annemarie Visser, coördinator Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning,  
                          MEE Zuid-Hollandse Eilanden
21.00 - 21.15 uur Vrolijk Intermezzo
21.15 - 21.45 uur Discussie in groepjes
21.45 - 22.00 uur Plenaire discussie met afsluiting

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Platform VG ZHZ en de afdeling Mantelzorg – en vrijwilligersondersteuning van MEE Zuid-Hollandse Eilanden.

Klik hier voor het inschrijfformulier.