contact  medewerkers
 

Waardevol leven & Zinvol werk

Wij zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen.

Tandheelkunde

Het is belangrijk dat je je mond goed verzorgt. Dat voorkomt gaatjes, slijtage en tandvleesproblemen. Het voorkomt ook infecties op andere plekken in je lichaam, zoals longontstekingen, hartproblemen en ontregeling van suikerziekte.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak meer kans op problemen in de mond. Zo kan tandenpoetsen lastig zijn, is er soms sprake van een afwijkende tandstand, spierspanningen of gebitsbeschadiging door vallen of stoten. Medicatie of sondevoeding kunnen ook moeilijkheden in de mond geven.

De afdeling Tandheelkunde van het Expertisecentrum bestaat uit tandartsen, preventieassistentes en een mondhygiënist. Je kunt er terecht voor veel soorten gebitsbehandelingen, zoals gebitscontrole, gebitsreiniging, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.

Behandeling onder volledige narcose
Uniek op locatie de Meerpaal op het terrein Hernesseroord in Middelharnis is dat er twee keer per maand een dag ingeroosterd wordt voor tandheelkundige behandelingen onder volledige narcose. Dit is speciaal voor onze cliënten waarbij de aard van de handicap of de angst dusdanig groot of heftig is, dat een behandeling niet in een normale situatie kan plaatsvinden. De cliënt slaapt en wordt beademd. Er is een speciaal team met apparatuur op locatie aanwezig om de zorg rondom de volledige narcose te waarborgen. Omdat de vraag hiernaar groot is, verzorgen wij dit ook op verwijzing van andere tandartsen.

Contact tandheelkunde
0187-898812
tandheelkunde@zuidwester.org