Home Succesvolle open dag Oud-Beijerland

Succesvolle open dag Oud-Beijerland

21/03/2019

Werken met mensen met een beperking, hoe is dat nu eigenlijk? Hoe werkt dat met de nachtzorg? Welke soorten dagbesteding zijn er? Vorige week was het de Week van Zorg en Welzijn en zette Zuidwester in Oud-Beijerland haar deuren open. Men kon een kijkje nemen bij dagbestedingslocatie De Buren en bij het servicepunt.

Kennismaken met Zuidwester
Bezoekers informeren over werken in de zorg en de veranderingen in de nachtzorg. Dat wilde Zuidwester delen. Er zijn dan ook diverse bezoekers op de dag afgekomen, namelijk ouders en verwanten, cliënten en ook scholieren die meer wilden weten over werken bij Zuidwester. Door middel van een pendelbus, bestuurd door vrijwilligers, werden de bezoekers tussen de locaties heen en weer gereden. Een dag georganiseerd door medewerkers en natuurlijk ook met hulp van cliënten.

Interessant en leerzaam
Ouders van een cliënt die al jaren bij Zuidwester woont gaven aan: “Wij komen nu al een lange tijd over de vloer bij Zuidwester en hadden niet verwacht dat we nog zulke nieuwe en leerzame informatie konden krijgen. Wij zijn blij dat we naar de open dag gekomen zijn.”

Gerard Rommens, zorgmanager: “Medewerkers hebben deze dag zelf vormgegeven. Zij gaven de rondleidingen en de presentaties. Aan alles werd gedacht. Wat is de nachtdienst en welke veranderingen zijn er bij Zuidwester? Maar ook dagbesteding, wonen en behandelen kwam aan bod. Een bezoekje brengen bij dagbestedingslocatie De Buren kon uiteraard ook. En wie kan dan beter daar over vertellen dan cliënten? Zij deelden graag met de bezoekers wat ze zoal doen. We zijn blij dat de dag als leerzaam en interessant is ervaren.”