Home Succesvol Congres

Succesvol Congres

03/11/2014

Op vrijdag 31 oktober jl. organiseerde Zuidwester, samen met Arduin, de Hartekamp Groep, de JP. van den Bent Stichting en Esdégé-Reigersdaal het congres ’40 JAAR NA DENNNENDAL, blik op de toekomst’ in Media Plaza (Jaarbeurs) in Utrecht.

Het congres startte met een korte terugblik op de revolutionaire opvattingen die 40 jaar geleden golden binnen Dennendal, een afdeling voor mensen met een verstandelijke beperking binnen een psychiatrische instelling. Mensen met een verstandelijke beperking werden daar gezien als mensen met mogelijkheden, mensen die zich konden ontwikkelen en bovenal als gelijkwaardig aan mensen zonder verstandelijke beperking. Door de gevestigde orde werden deze opvattingen echter hevig bestreden.Na deze inleiding werd tijdens een drietal plenaire presentaties de verbinding naar het heden en de toekomst gemaakt. Ervaringsdeskundige Jelle de Vos van Zuidwester beet samen met Prof. dr. Petri Embregts het spits af. De presentatie van het congres was in handen van Gijs Wanders.

Na de lunch werden er allerlei workshops aangeboden, vanuit Zuidwester kon worden aangeschoven bij: Ervaringsdeskundigheid, Omdat wij begrijpen wat jij bedoelt!, Zelf Kunnen, Samen Doen, zelforganiserende teams en de workshop: Cliënten kunnen zelf hun vastgoed storing melden.

Dankzij de opzet van het congres, was er voor alle aanwezigen voldoende gelegenheid voor het uitwisselen van informatie en het leggen van verbinding tussen verleden en toekomst.