Home Studio’s voor jongvolwassenen met een hulpvraag in Rotterdam-Zuid

Studio’s voor jongvolwassenen met een hulpvraag in Rotterdam-Zuid

12/03/2018

Een studio met eigen woon-en slaapkamer, een keukenblokje én sanitair. Het is een veelvoorkomende woonwens. Zuidwester maakt dit mogelijk. In het voormalig verpleeghuis, de Koningshof, aan de Spinozaweg worden 17 studio’s gerenoveerd. Begin mei 2018 opent Zuidwester de deuren van deze nieuwe woonlocatie.

Van woonwens naar locatie
De laatste jaren is merkbaar dat de woonwens bij jongvolwassenen met een hulpvraag veranderd is. Gerlinde Plomp, zorgmanager Rotterdam bij Zuidwester, licht toe: “We zijn blij dat we een passende locatie hebben gevonden in Rotterdam-Zuid, waarmee we kunnen inspelen op de woonwensen anno 2018. Deze woonlocatie biedt naast 17 studio’s, een sportruimte en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.” De ondersteuning gaat uit van de hulpvraag, de wensen en de mogelijkheden van de bewoner. De medewerkers van Zuidwester streven er naar om zoveel mogelijk passende ondersteuning te bieden.

Kijkje in de Spinozaweg
Medio 3 mei betrekken de eerste bewoners hun studio’s. Op 26 april opent Zuidwester tussen 16:00 en 18:00 uur haar deuren. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.