contact  medewerkers
 

Waardevol leven & Zinvol werk

Wij zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen.

Stichting van der Linde's Rommelmarkt schenkt rolstoelfiets aan Zuidwester

Dinsdag 27 juni kon het geluk van een aantal cliënten, die op ons terrein Hernesseroord wonen, niet op! Er werd namelijk een rolstoelfiets afgeleverd. De rolstoelfiets werd overhandigd aan de cliënten en begeleiders van dagbestedingslocatie Want B van Zuidwester en is geschonken door Stichting van der Linde’s Rommelmarkt.

Lijnie van der Linde is de initiatiefnemer van dit mooie gebaar. Zij houdt al elf jaar iedere zaterdag een rommelmarkt in een loods in Ouddorp. De opbrengsten hiervan gaan altijd naar een goed doel. Dit keer belde ze Zuidwester, regio Goeree-Overflakkee, op om te vragen of er behoefte was aan een rolstoelfiets. Natuurlijk was die behoefte er! Via Jeanet Soldaat, werkzaam op de woning Haringvliet 21 op Hernesseroord, kwam ze terecht bij onze dagbestedingslocatie Want B. Want B is een dagbestedingslocatie voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking. Die waren gelijk zeer enthousiast.

Dinsdagmiddag 27 juni was het dan zover. De cliënten en begeleiders hadden de boel mooi versierd voor deze feestelijke gelegenheid. Terwijl de cliënten buiten in een kring zaten te wachten, kwam de bus met daarin de nieuwe rolstoelfiets aangereden. Toen de fiets eenmaal uit de bus was, wilden de cliënten direct een proefritje maken. Iedereen was ontzettend blij met de fiets.

Lijnie van der Linde: “Samen met één van mijn trouwe hulpen Nellie Klepper werden we uitgebreid bedankt en verwend met chocolade. We vonden het zo mooi om te zien hoe blij de cliënten en begeleiding waren met de nieuwe rolstoelfiets. Dat is waar we het allemaal voor doen. Toen we eenmaal afscheid genomen hadden en het terrein Hernesseroord afreden, kwamen we de fiets met daarop een cliënt en begeleider al voor de tweede keer tegen. Prachtig, daar krijg je echt kippenvel van!”

“We zijn hier ontzettend blij mee”, vertelt Hanneke Bin, medewerker dagbesteding Want B. “Er zijn veel cliënten die niet in staat zijn om te fietsen, maar die dat wel graag willen doen. Dankzij deze nieuwe fiets kunnen we samen met een cliënt heerlijk een rondje gaan rijden. De fiets rijdt heel soepel en de cliënten kunnen in hun eigen rolstoel blijven zitten en op deze manier toch genieten van een lekker buitenritje. Zo kunnen we wat grotere rondjes maken dan wanneer we gaan wandelen. We zijn Lijnie ontzettend dankbaar!”