Home Start campagne Nederland Onbeperkt

Start campagne Nederland Onbeperkt

13/10/2016

Vandaag, donderdag 13 oktober is de aftrap van de campagne Nederland Onbeperkt. Een campagne vanuit de branche en geïnitieerd door de VGN. Doel van deze campagne is om mensen met een beperking zichtbaar te maken in de samenleving. Alleen dan kunnen ze – voor zover ze kunnen – meedoen in de samenleving. De boodschap van de campagne is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door…’

Dit moet tussen de oren komen van het Nederlandse publiek, van de overheid, de politiek, het onderwijs en werkgevers. De komende twee jaar wordt er daarom campagne gevoerd. Dat doen ze onder de noemer ‘Nederland Onbeperkt’. Mensen met een beperking komen zelf aan het woord tijdens de campagne. Het is hun verhaal, hun oproep.

Vandaag staat op de Stadhuisbrug in Utrecht een groot bord. Alle aanwezigen kunnen op een post-it schrijven wat er voor hem/haar nodig is om mee te doen in de samenleving. Welke drempels moeten nog weg? Of welke zijn al weg, waardoor meedoen al wel mogelijk is? Het campagneteam, dat bestaat uit mensen met een beperking, is bij de aftrap aanwezig. Ook de bestuursvoorzitter van de VGN, Femke Halsema, en Esther Vergeer, het boegbeeld voor de campagne, zijn aanwezig tijdens de aftrap.

Vandaag zal er veel media aandacht zijn voor deze campagne; op radio 1, RTV Utrecht en vanavond om 23.00 uur in het tv programma Pauw.
Zuidwester zal via sociale media de campagne ondersteunen en uitdragen dat ook wij een onbeperkt Nederland willen.

Kijk voor meer informatie op www.nederlandonbeperkt.nu