Home Prinses Maxima op bezoek bij Best Buddies

Prinses Maxima op bezoek bij Best Buddies

28/04/2009

Spijkenisse, 17 april 2009

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima bezocht vandaag als beschermvrouwe van het Oranje Fonds in Spijkenisse een maatjesproject van Best Buddies, een van de deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Met dit Groeiprogramma wil het Oranje Fonds succesvolle lokale initiatieven op eigen kracht laten uitbreiden naar andere plaatsen.

Vandaag bezocht Prinses Máxima in Spijkenisse Best Buddies Nederland. Dit initiatief koppelt jonge mensen met en zonder een verstandelijke beperking aan elkaar in een vriendschapsrelatie, waarbij er tevens een structurele verbinding ontstaat tussen een zorginstelling en een onderwijsorganisatie, als vindplaats voor de buddyparen. Best Buddies is op dit moment op 25 plaatsen actief, waaronder Spijkenisse waar het bezoek van vanmiddag plaatsvond. De Prinses sprak o.a. met de initiatiefneemster en het Zadkine College over de werkwijze en toekomstplannen van Best Buddies. Daarna stond haar in het keukenlokaal een high tea te wachten, gemaakt door drie buddyparen. Onder het genot van de hapjes en thee vertelden de buddyparen wat Best Buddies voor hen betekent.

Initiatiefneemster, Sigrid Claes:’ Best Buddies is een geweldig project dat gestart is in Amerika en nu in 42 landen actief is. Vier jaar geleden ben ik met Zuidwester en het Albeda college in Middelharnis gestart met een pilot die al snel succesvol bleek. Door kleine en grote sponsoren zoals de Rabobank Foundation hebben we een eerste start naar groei kunnen maken. Het Oranje Fonds Groeiprogramma heeft ons geholpen Best Buddies Nederland verder te ontwikkelen en een professionele landelijke organisatie neer te zetten. Het bezoek van Prinses Maxima is letterlijk de kroon op ons werk.

Beste Buddies Nederland is een van de deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma is opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven. Het ondersteunt sociale ondernemers om lokaal succesvolle initiatieven uit te breiden naar meerdere plaatsen in het land. Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied en wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. Per jaar besteedt het ongeveer € 22 miljoen aan organisaties die de samenhang in de Nederlandse samenleving versterken. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en gaan geregeld op werkbezoek om nader kennis te maken met gesteunde organisaties.

Princes Maxima bij Best Buddies

Princes Maxima bij Best Buddies

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de onderstaande personen:
-        
Best Buddies Nederland, www.bestbuddies.nl: Sigrid Claes, initiatiefneemster, 06 13950939
-         Oranje Fonds, www.oranjefonds.nl: Jonne Boesjes, woordvoerder, 06 10 552 484
U kunt via hen ook een foto ontvangen van het werkbezoek.