Marjoke de Langen: "Volg je hart en je passie waarmee je gekozen hebt voor de zorg."

Marjoke de Langen

1. Hoe lang heb je bij Zuidwester gewerkt?


Volgend jaar ben ik 10 jaar bij Zuidwester aan het werk! Ik begon op 1 januari 2015 en zal uiteindelijk in mei 2025 echt met pensioen gaan. Maar eerst ga ik lekker genieten van mijn vrije dagen (PBL en vakantie) en mijn overuren opnemen.

2. Welke functies heb je gehad?

Eigenlijk maar één functie gehad, maar die heeft wel twee namen gehad: Opleidingskundige bij het Leercentrum en vanaf 2017 Expert Leren & Ontwikkelen.

3. Wat is je meest dierbare herinnering aan je tijd bij Zuidwester?

Het is eigenlijk te veel om op te noemen, maar ik heb altijd met enorm veel plezier bij Zuidwester gewerkt en veel meegemaakt. De laatste Kennis & Cultuurdagen van 2019 springen er wel echt uit. Het kleine festival in de tenten op Hernesseroord. Met mooie workshops en fantastische medewerkers die inspirerende/ goede gesprekken voerden met elkaar

4. Welke grootste verandering heb je meegemaakt bij Zuidwester, en (hoe) heeft dit je werk beïnvloed?

Toen ik begon, viel ik met mijn neus in de boter omdat het project ‘Innoveren van het zorgplan’ net was gestart. De naam voor het zorgdossier ‘Mijn Plan’ werd later bedacht door een cliënt. Vanuit de toenmalige besturingsfilosofie werd gesteld dat de ondersteuningsvraag van de cliënt centraal staat. Daarbij hebben we een toolbox ontwikkeld. In de verdere ontwikkeling is de Zorgcyclus uitgewerkt, met een ondersteunende sharepointpagina en een leeractiviteit waaruit de mooiste verhalen van medewerkers naar voren komen die voor de cliënt het leven net weer meer kwaliteit van bestaan geven.

5. Heb je een boodschap of wens voor je collega's?

Volg je hart en je passie waarmee je gekozen hebt voor de zorg. Blijf leren, want dat is de sleutel om samen steeds meer de zorg voor de cliënt te verbeteren en het ondersteunen van medewerkers steeds beter te maken.

6. Als je het werken bij Zuidwester in drie woorden moet omschrijven, welke drie woorden zijn dit dan?

Mooie cliënten en fantastische collega’s. 

7. Hoe ziet jouw toekomst er nu uit?

Voorlopig ga ik eerst genieten van lekker uitslapen, gezellige uitjes met vrienden en natuurlijk voor mijn kleinkinderen zorgen.