Jeannette Wagenaar: "Hart, ziel en zaligheid"

Jeannette

1.         Hoe lang heb je bij Zuidwester gewerkt? 

Ik werk 1 juli 2024 50 jaar bij Zuidwester en ik ga 26 september dit jaar met pensioen.
 

2.         Welke functies heb je gehad?

Zoals je hieronder kunt lezen heb ik veel tijd gehad om verschillende functies uit te voeren binnen Zuidwester, daar gaat ie:   

  • Begonnen als leerling, in service opleiding Hernesseroord.
  • Praktijkopleider
  • Waarnemend paviljoenshoofd kinderpaviljoen
  • Paviljoenshoofd kinderpaviljoen (en vandaar onder andere de Dijkwoningen opgezet).
  • Projecten: o.a. implementeren van het HPP ( Herbezinning Primair Proces), implementeren functioneringsgesprekken, oprichten van een bewonersraad, coördineren HACCP binnen de zorginstellingen Goeree Overflakkee.
  • Coördinator crisisopvang (intern en extern), opzetten van een crisisregeling Zuid Hollandse Eilanden in samenspraak met collega instellingen en Zorgkantoor.
  • Zorgconsulente Match4Care (het huidige Zorgadvies) speciaal voor cliënten met een PGB
  • Zorgconsulente allround
  • Match4Care wordt Zorgadvies, we heten vanaf dan Zorgadviseurs
  • Op dit moment hou ik me bezig met (her) indicatieaanvragen, wettelijke status aanvragen voor de cliënten (mentor, bewindvoerder, curator) en 17+ pakketten verzorgen voor cliënten die 18 jaar worden.


3. Wat is je meest dierbare herinnering aan je tijd bij Zuidwester?

"Dat is best moeilijk, want ik heb heel veel leuke tijden gehad en dierbare herinneringen aan heel veel zaken. Het is per slot van rekening bijna een heel mensenleven. Ik denk dat ik het meeste heb genoten van de mensen om mij heen. Ik zat altijd met leuke mensen in een team, die mij gestimuleerd en geënthousiasmeerd hebben (en ik hoop ik hen ook) en daarom een reden gaven om te blijven bij Zuidwester.

4. Welke grootste verandering heb je meegemaakt bij Zuidwester, en (hoe) heeft dit je werk beïnvloed?

Er zijn in de loop van tijd veel bestuurders geweest en politieke invloeden die zorgden dat er steeds nieuwe trends gevolgd (moesten) worden. De ene keer paste dat goed bij de eigen ideeën en de andere keer wat minder. De grootste veranderingen zitten in het feit dat alles verantwoordt en beschreven moet worden, eindeloos veel systemen waarin je alles moet vastleggen, privacywetgeving waarbij weer niet iedereen inzage heeft in diezelfde systemen (wat nodig is om de cliënt op de juiste manier te begeleiden). Er lijkt steeds minder tijd besteedt te kunnen worden aan de mensen die bij ons wonen, dat is eigenlijk een constatering die je verdrietig maakt, want voor hen doen we het uiteindelijk.

5. Heb je een boodschap of wens voor je collega's?

Ik denk dat je veel bereikt met een gezonde dosis humor, door de ander in zijn waarde te laten en elkaar te helpen waar dat kan. Maar ook samen veel leuke dingen delen. Af en toe even stil staan en bedenken voor wie je het doet, en proberen om in te beelden wat jij zou wensen als jij bij Zuidwester zou wonen. Zorg voor een gezellige en veilige plek en maak leuke herinneringen met elkaar.

6. Als je het werken bij Zuidwester in drie woorden moet omschrijven, welke drie woorden zijn dit dan?

Ik vind dat erg moeilijk, want ik ontkom er bijna niet aan om iets negatiefs te zeggen (voor de zorg algemeen), net weer bericht gekregen dat er weer miljoenen bezuinigd gaan worden in de gehandicaptenzorg!

"Hart, ziel en zaligheid"

7. Hoe ziet jouw toekomst er nu uit? 

Ik denk heel fijn, als ik kan en mag doen wat ik wil. Niets hoeft meer en alles mag op mijn eigen tempo en voorwaarden. Denk dat dit snel zal wennen!