Home NL Doet in Goes groot succes

NL Doet in Goes groot succes

23/03/2015

Goes - Vrijdag 20 maart jl. stond voor de Rommerswalestraat 1 in Goes in het teken van NL Doet. Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes stak zijn handen uit te mouwen. Ook twee vrijwilligers en ongeveer 15 leerlingen van het Scalda College in Middelburg droegen hun steentje bij.

Lenny Tiber leidinggevende wonen vertelt: "Van deze grote groep personen zijn er vijf met een medewerker aan de slag gegaan met het schilderen van dagbestedingsgroep Romstur. De anderen hebben ’s morgens voorbereidingen getroffen voor een verwenmiddag van cliënten. Denk hierbij aan het versieren van de ruimte, het maken van snacks, snoepspiesjes enzovoorts. Door de vele vrijwilligers was dit klusje zo geklaard!

Alle cliënten waren een dag vrij van dagbesteding, omdat het sluitingsdag was. Samen met de vrijwilligers hebben we de cliënten opgehaald bij de woningen. Van daaruit hebben we in twee groepen een wandeling met cliënten gemaakt. Bij terugkomst zijn de cliënten op de woningen gebracht voor het middageten en was er voor alle vrijwilligers een heerlijke lunch geregeld in het restaurant.

’s Middags is de schilderploeg verder gegaan met het schilderen op de dagbestedingsgroep en hebben de overige vrijwilligers zich ingezet voor de verwenmiddag. De cliënten konden genieten van alle hapjes en drankjes, muziek, dans, nagels lakken, schminken, hand- of voetmassage en spelletjes zoals sjoelen en dammen.

Nadat de cliënten moe maar voldaan naar huis zijn gegaan, was er voor de vrijwilligers een bedankje met een oorkonde van NL Doet en een prachtige kaars van creatief atelier Walkinn.

Het was wederom een groot succes. Op naar volgend jaar!"