Nieuwe zorgdomotica voor Zuidwester

Zuidwester is verheugd om de introductie van een nieuw zorgdomoticasysteem aan te kondigen. Dit nieuwe systeem zal een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de zorgkwaliteit voor onze cliënten en het verlichten van de werkdruk voor onze medewerkers. Dankzij het harde werk van onze projectgroep onder leiding van technisch projectleider Walter van Berchum, zijn we nu klaar voor fase 2.

Na een uitgebreid selectietraject hebben we gekozen voor CLB als onze partner, een toonaangevend bedrijf op het gebied van innovatieve zorgtechnologie en veel ervaring in de gehandicaptenzorg. De komende jaren zullen we de nieuwe domotica geleidelijk aan in al onze regio’s implementeren, te beginnen met de regio Goeree-Overflakkee, waar de huidige apparatuur het meest aan vervanging toe is.

Koos Spanbroek, Projectmanager Vastgoed, leidt dit ambitieuze project. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze nieuwe technologie biedt voor zowel onze cliënten als onze medewerkers,” aldus Spanbroek. “De samenwerking met CLB zal ons helpen om innovatieve oplossingen te integreren die aansluiten bij de specifieke behoeften van onze organisatie.”

De eerste stap in dit project is een referentiebezoek bij een klant van CLB. Op basis van dit bezoek wordt een ontwerp gemaakt dat als blauwdruk dient voor alle locaties van Zuidwester. Daarna gaan we aan de slag met de bouw van een proefkamer, waarin we de nieuwe technologieën grondig zullen testen. Vervolgens wordt een gedetailleerd migratieplan opgesteld voor de vervanging van de zorgdomotica op al onze locaties. Dit proces omvat ook uitgebreide training en begeleiding van onze medewerkers om een soepele overgang te garanderen. 

We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met CLB om de zorg voor onze cliënten te optimaliseren.