Home Nieuwe duofietsen fietsclub Spijkenisse

Nieuwe duofietsen fietsclub Spijkenisse

07/06/2011

Spijkenisse - Burgemeester Salet van Spijkenisse heeft op zaterdag 28 mei jl. het startsein gegeven voor de eerste fietstocht met vier gloednieuwe duofietsen voor de fietsclub van Zuidwester in Spijkenisse. De duofietsen zijn dankzij bemiddeling van Stichting Vrienden van Zuidwester geschonken door de Louisa van der Velden Stichting.

Bestuurslid Dineke van Winkelhof van de Vrienden van Zuidwester was erbij en doet verslag: ,,Het was een gezellig samenzijn met de hele ploeg vrijwilligers van de fietsclub, cliënten en ouders. Namens Zuidwester waren er Cora van der Meulen, Leidinggevende Dagbesteding, en Corrie Magnus, Vrijwilligerscoördinator regio Zuid-Holland Zuid. Firma Beenhakker, leverancier van de duofietsen, zorgde voor twee grote taarten waar iedereeen lekker van heeft gesmuld. Beenhakker heeft ook aangeboden om vier jaar belangeloos voor het onderhoud van de fietsen te zorgen."

fietsen

,,Voorzitter Joop Hamelink van de Vrienden verwelkomde iedereen en benadrukte nogeens het belang van wrijwilligers. Daarna overhandigde penningmeester Singeling van de Louisa van der Velden Stichting de sleutels aan Joop Hamelink. Op zijn beurt gaf Joop de sleutels weer door aan Leo Konijnendijk, een van de oprichters van de fietsclub. De fietsclub bestaat al zo'n 12 jaar en iedereen was blij dat er weer eens aandacht was. De fietsen waren aan vervanging toe en Joop was benaderd om te kijken of de Vrienden hieraan iets kon doen. Halverwege de bijeenkomst kwam burgemeester M. Salet binnen. Iedereen is naar buiten gegaan en daar gaf de burgemeester het startsein om te gaan fietsen. De fietsclub ging richting het Bernisse-gebied, waar ze halverwege een stop maakten om koffie te drinken. Ze rijden gemiddeld zo'n 20 km per keer. Ik vroeg een vrijwilliger, wielrenner en lid van wielertoerclub Voorne-Putten, waarom hij hieraan mee deed. Het antwoord was: “Met mijn hobby kan ik iets doen voor de medemens en zelf beleef ik er ook plezier aan”."