Home Natuurlijk, een netwerk!

Natuurlijk, een netwerk!

01/09/2010

Op dinsdag 12 oktober starten PhiladelphiaSupport en MEE in Sliedrecht de Cursus ‘Natuurlijk, een netwerk!’.

Het sociale netwerk bestaat uit mensen die belangrijk voor u zijn: iemand die gezellig komt eten, met wie u gaat sporten of iemand die u een luisterend oor biedt. Als u een kind of familielid met een verstandelijke beperking of autisme heeft, dan is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe kunt u nu mensen uit uw omgeving op een positieve manier betrekken? Want u kunt als ouders of familielid zelf ook wel een steuntje in de rug gebruiken. Deze en nog meer vragen komen aan bod in de cursus Natuurlijk, een netwerk! Daarnaast zal degene die te maken heeft met de gevolgen van de pakketmaatregel AWBZ het persoonlijk sociale netwerk meer moeten inzetten. Eén van de gevolgen van de pakketmaatregel is dat begeleiding niet langer vanuit de AWBZ wordt vergoed en voortaan noodgedwongen het persoonlijke netwerk van uw kind, broer of zus moet worden ingezet. Maar hoe doe je dat en waar begin je?

Voor wie?
Deze cursus is voor ouders, familie en vrijwilligers rond iemand met een verstandelijke beperking of autisme spectrum stoornis.

Wat gaan we doen?
Tijdens de cursus brengt u het netwerk in kaart. De actuele vragen, wensen en uitdagingen van uw kind of familielid vormen het vertrekpunt. Er is moed voor nodig om vervolgens initiatieven te nemen en mensen uit het netwerk in te schakelen. Hiervoor maakt u een plan waar u meteen mee aan de slag kunt. De laatste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst waar u ervaringen kunt uitwisselen en uw kennis kunt opfrissen.

Aantal bijeenkomsten
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten.
De cursus wordt gehouden op de dinsdagen 12 oktober, 26 oktober , 9 november , 23 november en een terugkombijeenkomst op 11 januari 2011.
(De datum van de eerste bijeenkomst staat vast, de overige data zijn voorsteldata.)

Kosten
Voor deze cursus wordt een vergoeding gevraagd van € 15,- per deelnemer.
De kosten voor de cursusmap zijn € 40,-
Meer informatie en aanmelden:
Aanmelden is noodzakelijk.

Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met André Oosterlee 06 515 601 22 of zuidwest@philadelphiasupport.nl