Home Mensen met en zonder beperking ontmoeten elkaar

Mensen met en zonder beperking ontmoeten elkaar

16/06/2010

SPIJKENISSE - Afgelopen week werden vier Prokkels georganiseerd in Spijkenisse, prikkelende ontmoetingen waarbij mensen met en mensen zonder beperking elkaar ontmoeten.

Stichting Zuidwester

De aftrap was woensdag 9 juni, toen cliënten van zorginstelling Zuidwester naar de velden van VV Hekelingen kwamen voor een spelletje knotshockey. Daar stond een team van Hockeyvereniging Spijkenisse klaar om het spelletje uit te leggen en een demonstratie te verzorgen. Na het verdelen van de teams en een uitleg van het spel kon er begonnen worden. Eerst werd er geoefend, maar al snel speelden de teams wedstrijdjes tegen elkaar. De paar drupjes regen die deze ochtend vielen kon de enthousiaste deelnemers niet tegenhouden. Na de wedstrijden ging iedereen naar de kantine, waar alle deelnemers een diploma en beker kregen. Het knotshockeyteam van HV Spijkenisse kreeg als grote dank voor hun medewerking een aardigheidje uit het zeepatelier van Zuidwester.

Kookprokkel
Op vrijdagmiddag 11 juni hebben leerlingen van scholengemeenschap De Oude Maas een maaltijd gekookt samen met cliënten van Zuidwester. De leerlingen deden dit in het kader van hun maatschappelijke stage. Bij het opstaan scheen zaterdag 12 juni voor de bewoners van Spijkenisse een lekker zonnetje. Dat kwam goed uit, want de bewoners van de Toekanhoek hadden deze dag een Prokkel. Om 10.00 uur kwamen de bewoners, mensen met en zonder beperking, bij elkaar voor koffie met wat lekkers. Een half uurtje later begon de groep met het opfleuren van de straten in de wijk; van tevoren waren bloembakken klaargezet waar aarde en plantjes in gedaan werden. Na twee uur waren de bloembakken op, maar gelukkig kwamen buurtbewoners spontaan aanlopen met eigen bloembakken, waardoor ook de overige plantjes een thuis vonden.

Talentenjacht
Ook de talentenjacht/playbackshow in jongerencentrum Westdijk zaterdag was geslaagd te noemen. Vooraf waren er zoveel aanmeldingen binnen gekomen, dat besloten werd om de talentenjacht en playbackshow langer te laten duren dan oorspronkelijk de bedoeling was!
Ook bij deze Prokkel hebben scholieren meegeholpen in het kader van hun maatschappelijke stage; zo hebben ze de lunches verzorgt en opgetreden.

(Bron: deweekkrant.nl)