Home Grote waardering voor alle vrijwilligers

Grote waardering voor alle vrijwilligers

07/12/2015

Jaarlijks zetten veel mensen zich vrijwillig in voor de samenleving of een individu. Dit verdiend grote waardering. Daarom ‘vieren’ we vandaag de Internationale Dag van de Vrijwilligers. Vandaag worden vrijwilligers in het hele land in het zonnetje gezet. Zo ook de vrijwilligers waar Zuidwester mee samenwerkt. Ook zij ontvangen (rond) vandaag een leuke attentie als bedankje voor hun goede en mooie werk.

Om nog eens te benadrukken hoe belangrijk het voor onze cliënten is, dat er vrijwilligers zijn en dat we met hen samenwerken, willen we regelmatig een vrijwilliger of vrijwilligersgroep aan jullie voorstellen. Corrie Magnus, coördinator van de vrijwilligers in Spijkenisse, wilde graag aandacht voor het mooie werk van de Fietsvrienden uit Spijkenisse.

De Fietsvrienden
De Fietsvrienden zijn een club van ongeveer 30 vrijwilligers uit Spijkenisse die één keer per maand (van mei tot oktober) fietsen met cliënten van Zuidwester, chronisch zieken en een aantal ouderen. Een aantal van de vrijwilligers zijn ouders van cliënten die het leuk vinden om ook iets met andere cliënten te ondernemen. De ‘kartrekkers’ van de Fietsvrienden zijn al 15 jaar als fietsvrijwilliger aan het werk. Zij regelen de planning, onderhouden de fietsen, doen de subsidieaanvragen etc. Ook gaat er altijd een vrijwilliger in een auto met aanhanger mee, voor het geval er onderweg iemand pech krijgt.Grote glimlach
Het merendeel (ongeveer 90%) van de cliënten die meegaan met de Fietsvrienden zijn cliënten die een meervoudige beperking  hebben. Er wordt daarom gebruik gemaakt van duofietsen. Zo kunnen de cliënten toch meetrappen, waardoor ze lekker in beweging zijn. Naast het bewegen is het heerlijk voor de cliënten om er even lekker uit te zijn. Ze genieten van de fluitende vogels en de geur van de natuur. De meeste cliënten die meegaan kunnen niet praten, maar de grote glimlach op de gezichten zegt al genoeg. Dat is ook waar de Fietsvrienden het voor doen en waar ze energie van krijgen.

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom bij de Fietsvrienden. Lijkt het jou leuk om één keer per maand mee te fietsen in de periode van mei tot oktober? Neem dan contact op met de Fietsvrienden via Marianne de water mcdewater@gmail.com.