Home GetGrip wint Jan van der Kruis Innovatieprijs

GetGrip wint Jan van der Kruis Innovatieprijs

28/06/2017

De EmotieApp GetGrip won donderdag 20 april de Jan van der Kruis Innovatieprijs! Initiatiefnemers Marion Jongerius en Ilse van Assen, beiden psychomotorisch therapeut bij Zuidwester, namen de prijs in ontvangst.

De prijs is in het leven geroepen als stimulans om de brug tussen onderzoek en praktijk te slaan en is gekoppeld aan de Academische Werkplaats ‘Leven met een Verstande­lijke Beperking’. Daarin werken instellingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking met elkaar samen, waaronder Zuidwester.

Wat is de Emotieapp ‘GetGrip’?
GetGrip is een applicatie voor smartphone en tablet (Android en IOS) en is ontwikkeld in samenwerking met de bedrijven Ordina en Quli. De app is methodisch opgebouwd vanuit therapeutische kennis en inzichten in het werken met jongeren en (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB), waarbij er sprake is van emotieregulatie problemen. Het gaat hierbij om problemen met de vaardigheden om met emoties om te gaan en/of om problemen met het uiten van deze emoties.

GetGrip geeft de therapeut en de cliënt de mogelijkheid om op een hedendaagse wijze te werken aan het thema emoties en gevoelens. De cliënt, therapeut en verwant kunnen hiertoe binnen een beveiligde omgeving een directe digitale verbinding leggen.