Home Geslaagde boottocht voor cliënten

Geslaagde boottocht voor cliënten

06/09/2010

Middelharnis - Op 26 augustus jl. hebben zo’n 200 cliënten van Zuidwester dankzij de familieraad, vrijwilligers en medewerkers een fantastische boottocht over het Haringvliet beleefd.

Stichting Zuidwester

David (links) en zijn vriend Frans hebben het duidelijk goed naar hun zin.

De regen kwam op die donderdagochtend wel met bakken uit de hemel vallen. ,,Ons elektrische vervoermiddel - de Spijkstaal - had het bijna begeven omdat hij, door de regen, zo vaak tussen Hernesseroord en de boot moest pendelen dat de stroom bijna op was”, vertelt Trudy Compagne, Leidinggevende Dagbesteding bij Zuidwester. ,,Mijn collega’s Nell Heijblom en Corry van’t Zelfde hebben snoeihard gewerkt om voldoende medewerkers en vrijwilligers te mobiliseren om alle cliënten mee te kunnen nemen.” Ook Wim Klepper, penningmeester van de familieraad van de regio Goeree-Overflakkee, had er in eerste instantie een hard hoofd in: ,,Ik was echt bezorgd of we alle cliënten op de boot zouden krijgen. De bezetting van medewerkers op de woningen is deze zomer erg krap, maar omdat de dagbesteding in verband met de zomerperiode gesloten was wilden we de cliënten toch een leuk uitstapje bezorgen. Het is me dan ook alles meegevallen toen ik hoorde dat zelfs medewerkers van het concerngebouw de handen uit de mouwen staken om cliënten in rolstoelen naar de boot te brengen. Woningmedewerkers hebben ook hun eigen auto beschikbaar gesteld om cliënten te vervoeren en anderen hebben het toch aangedurfd om het stuk door de regen te lopen.”

Cliënten vertellen
Douwe Douwsma woont al sinds het begin op Hernesseroord: ,,Het was hartstikke leuk! Zoiets leuks heb ik nog nooit mee gemaakt. Als het volgend jaar ook is dan ga ik zeker weer mee.” David van de Brugh (foto links), bewoner van Zuidwester in Oude-Tonge, weet het nog goed nat te vertellen: ,,De laatste boottocht is al heel lang geleden. Maar daar was ik ook bij. Nu hadden we ook Nederlandstalige muziek op de boot. Dat vind ik erg leuk.” Het muzikale duo Marcel en Linda heeft de gezellige sfeer er dan ook goed in gekregen.

Initiatief
De boottocht is een initiatief vanuit de regionale familieraad en het evenementencomité van Hernesseroord. Zij hebben plannen om begin volgend jaar weer een boottocht te organiseren. ,,Vanuit de overheid wordt er steeds meer bezuinigd en dat heeft direct invloed op de cliënten. Nu was het een tocht van nog geen drie uur met een lekker bakje koffie en muziek, volgend jaar willen we proberen er zelfs een hele dag van te maken.”