Home Gehandicaptensector lanceert facebookcampagne 'Wát een vak'

Gehandicaptensector lanceert facebookcampagne 'Wát een vak'

28/06/2017

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft de campagne ‘Wát een vak’ op Facebook gelanceerd. Met deze campagne op Facebook spreekt de VGN haar waardering uit voor alle medewerkers die zich met liefde en overtuiging inzetten voor mensen met een beperking. Tegelijkertijd maakt de brancheorganisatie voor zorgaanbieders het vakmanschap van medewerkers in de gehandicaptenzorg zichtbaar. “Want werken in de gehandicaptenzorg is echt vakwerk”, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck. Of zoals begeleider Nathalie in de campagne zegt: “Je moet er wel ballen voor hebben.”

In de campagne worden tot het eind van dit jaar zes teams uit de gehandicaptenzorg gevolgd via de facebookpagina Werken in de gehandicaptenzorg. Iedere zes weken verschijnt een nieuw team en wordt de professionaliteit van dat team zichtbaar gemaakt. De VGN roept mensen op om teams aan te dragen voor deze campagne. Eind 2017 kiezen het publiek en een vakjury welk team uit deze campagne het meest inspirerend is. 

Echte vakmensen
Het eerste team waarmee mensen op Facebook kennismaken, werkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen ('s Heeren Loo, locatie Groot Emaus in Ermelo). Frank Bluiminck: “Hier werken mensen die als geen ander om kunnen gaan met agressie en onvoorspelbaar gedrag. Wat de situatie ook is; zij blijven rustig en stabiel en zorgen ervoor dat de rust en veiligheid altijd weer terugkeren.”

Like de pagina!
Mensen die in de gehandicaptenzorg werken en alle andere geïnteresseerden worden opgeroepen om de pagina te liken en om teams voor de campagne aan te dragen. Ga daarvoor naar www.facebook.com/werkenindegehandicaptenzorg