Home Feestelijke ingebruikname De Henry in Goes

Feestelijke ingebruikname De Henry in Goes

16/10/2019

Het nieuwe wooncomplex De Henry aan de Evertsenstraat in Goes is klaar. Het is een complex voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij willen en kunnen op zichzelf wonen, maar hebben op sommige vlakken moeite om zich staande te houden in een soms complexe maatschappij. Als ze behoefte hebben aan ondersteuning, dan zorgt Eigenz daarvoor.

Tijd voor een feestje
Op woensdag 9 oktober was het zover; de feestelijke ingebruikname. Om 15.00 uur werden alle gasten ontvangen aan de Evertsenstraat. Wethouder van der Reest van de gemeente Goes was één van de gasten. Samen met de bewoners verzorgde hij de openingshandeling. Allen schoten een confettishooter af en dit zorgde voor een kleurrijke binnenplaats.

De middag werd vervolgd in het regiokantoor aan de Rommerswalestraat. Regiomanager Judith de Bruijn vertelde samen met de vertegenwoordiger van RWS hoe het wooncomplex en de samenwerking tot stand zijn gekomen. Ook wethouder van der Reest hield nog een toespraak en om 17.30 uur was het tijd voor de afsluiting.

Uniek in Zeeland
De bewoners van De Henry betalen de huur van hun appartement aan RWS en kopen zorg in bij Eigenz. Een voorziening waarbij wonen en zorg op deze wijze zijn gescheiden, dat was er nog niet in Zeeland. Daarnaast is het complex nul-op-de-meter: beter geïsoleerd dan nodig, uitgerust met een zeer efficiënt verwarmingssysteem en zonnepanelen. Ook dat is uniek in Zeeland.

Wonen in Goes
Wil jij zelfstandig wonen met enige ondersteuning? Neem dan contact op met Karen Noordhoek van Eigenz: 06-50548145.