Home Drie Zuidwesterteams lopen landelijke Zorgmarathon

Drie Zuidwesterteams lopen landelijke Zorgmarathon

03/10/2017

Vrijdag 22 september deden drie Zuidwesterteams mee met de tiende landelijke Zorgmarathon in sportcentrum Papendal. De collega’s hadden een topdag die ook nog eens werd afgesloten met het behalen van een podiumplek! Het Zuidwester damesteam was namelijk het derde snelste damesteam en won een beker.

De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Op het sportcentrum Papendal gingen teams van maximaal tien lopers de uitdaging aan om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen. Het was weer een groots evenement, waarbij vitaliteit en plezier voorop stonden. Dit alles onder het motto ‘samen de zorg in beweging brengen’. Ook dit jaar was er weer voor gekozen om samen te lopen voor één goed doel: Fonds verstandelijke gehandicapten.

Eenentwintig enthousiaste collega’s van verschillende afdelingen en regio’s binnen Zuidwester deden mee. “Met elkaar hebben we echt een leuke, gezellige en sportieve dag gehad”, vertelt Josien trots. “Het weer was perfect en de sfeer zat er goed in. Het evenement is voor zowel ervaren als beginnende lopers. Zo had de één flink geoefend en deed mee voor een snelle tijd, terwijl de ander vooral meedeed voor de fun en voor het eerst mee deed aan een loopevenement. Het maakt allemaal niet uit, het ging erom dat we met elkaar een leuke dag zouden hebben, en dat hadden we zeker! De dag kreeg een gouden randje toen we hoorden dat ons damesteam het derde snelste damesteam was. Op het podium mochten we onze beker in ontvangst nemen. Hoe leuk is dat! Verschillende lopers lieten weten volgend jaar weer van de partij te zijn!  “Op zo’n groot zorgevenement kan Zuidwester natuurlijk niet ontbreken.”

De kanjers die dit jaar meeliepen:

Gerda van Stee
Leanne Heij
Josien van Wingerden
Yvonne Schuppers
Marlies Baart
Mara Wijers
Daphne Konz
Elsbeth Huffmeijer
Adrienne van Voorthuizen
Carolien de Kieviet
Daphne Verkade
Desiree van Loon
Evelien Langbroek
Sjoerd de Wit
Ilse van Assen
Janneke Groenewegen
Judith Kruithof
Mariska Stam
Nancy van Brussel
Rianne Bestebreur
Sterre de Ruiter