Home De Buren exposeren in de Egmontshof

De Buren exposeren in de Egmontshof

22/02/2016

De afgelopen tijd hebben de enthousiaste cliënten van De Buren HandWerk onder leiding van stagiaire en kunststudente Tessa van Helden gewerkt aan de expositie ‘Het Zelfportret’.

Voorafgaand aan het maken van de zelfportretten is er eerst een stuk van de kunstgeschiedenis belicht. Vooral de Mona Lisa van Leonardo DaVinci en de werken van Rembrandt waren bekend en favoriet onder de cliënten. Met deze inspiratiebronnen in het achterhoofd zijn de cliënten zelf aan de slag gegaan met diverse schilder- en tekenmaterialen. Eerst hebben zij de vorm van het menselijk gezicht onderzocht; dit door het inschilderen van een portret.  Tijdens dit maakproces werden de cliënten waar nodig bijgestuurd in de verfbehandeling en kleurgebruik. Opvallend hierbij is dat een duidelijke identiteit in het werk al naar voren kwam tijdens het uitvoeren van deze oefening. Na het afronden van de portretten zijn de cliënten aan de slag gegaan met het zelfportret. Dit aan de hand van een portretfoto en de eerder opgedane kennis over de schildertechnieken. De gemaakte werken zijn kleurrijk, expressief en geven de toeschouwer inzicht in hoe de cliënten zichzelf en de wereld om hen heen zien.

De werken zijn vanaf 16 februari te zien in de Egmontshof (Frans Halsstraat 1, Oud-Beijerland). Geïnspireerd? Kom dan eens langs in de winkel van dagbestedingslocatie De Buren aan het Koninginneplein 12 in Oud-Beijerland. Hier worden prachtige geweven tassen verkocht en diverse andere (cadeau) artikelen!