Home Cliënten Jennie en Riny Klupper met pensioen bewonersraad Zeeland

Cliënten Jennie en Riny Klupper met pensioen bewonersraad Zeeland

07/09/2015

Goes - Op vrijdag 28 augustus jl. namen Jennie en Riny Klupper afscheid van de bewonersraad van de regio Zeeland. Beide dames zijn raadsleden van het eerste uur, want sinds 2003 staan zij als raadslid genoteerd. Zowel Jennie en Riny vonden het hoog tijd om met pensioen te gaan omdat ze de 70 jaar passeren.

Jennie en Riny hebben zich jarenlang trouw ingezet voor de medezeggenschap van de cliënten in de regio Zeeland. Dit waren gerichte vragen over het open houden van het restaurant van de Boogstraat, de verkeersveiligheid rondom de locaties, vragen en opmerkingen aan de Regio Advies Functionaris van het LIS (Liefde Intimiteit Seksualiteit) en nog veel meer. Er was geen enkel onderwerp waar de dames zichzelf niet bij betrokken voelden.

Naast het bespreken van belangrijke vraagstukken, was er altijd tijd voor een pauze waarin ze konden kletsen met de andere raadsleden. Er kon geen pauze voorbij gaan of Jennie moest even met de andere leden naar buiten om te roken. Ze vond het niet acceptabel als de agenda zo vol zat, dat daar nauwelijks tijd voor was.

Het afscheid
Na de laatste raadsvergadering werden Jennie en Riny bedankt voor de bewezen diensten die zij verricht hebben. Speciaal voor hen werd een afscheidsborrel georganiseerd, waarbij alle leden op eigen wijze afscheid konden nemen. Jos Lucks had samen met zijn persoonlijk begeleider een speech voorbereidt, Ronny Lippold zog ‘Ave Maria’, Naomi Bernaars en Dounia Bouchikhi zongen samen het nummer ‘I’m a big big girl’. Dounia droeg ook nog een persoonlijk geschreven gedicht voor:

“Als jullie na een lange tijd werken toch meer gaan merken
Dat het tijd is om te stoppen en het is niet om te foppen
Al zijn jullie nu al oud en grijs met jullie samen was het een paradijs.
Breien heb ik van jullie geleerd ook al deed ik het vaak verkeerd.
We hebben samen heel wat gedaan, maar ook doorstaan.
We waren af en toe ook wat melig en dat werkte vaak nadelig.
Toch was het een leuke tijd op de Brede School en bij de Bewonersraad.
Een geweldige tijd meisjes en dat is een feit!
Gaan jullie nu maar lekker genieten van jullie leven en denk aan mij…..soms heel even.
Bedankt voor de leuke tijd, een tijd die nooit meer spijt.”