Home Burgemeester Verhulst helpt Zuidwester tijdens NLdoet

Burgemeester Verhulst helpt Zuidwester tijdens NLdoet

28/03/2013

Goes - NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In dit kader schilderden burgemeester René Verhulst en wethouder Jan de Pooter samen met cliënten van Zuidwester op 15 maart jl. aan de trappen van de woningen aan de Elvis Presleylaan.

Zuidwester kreeg deze dagen op verschillende locaties hulp van vrijwilligers. Twee cliënten namen zelfs speciaal vrij van hun werk om een handje te helpen. De burgemeester en de wethouder dragen ieder jaar hun steentje bij. ‘Dit is de eerste keer dat we Zuidwester helpen in het kader van NLdoet’ vertelt René Verhulst. ‘Alle collegeleden zetten zich dit jaar weer in. We hebben allemaal twee klussen te doen, dus we kunnen aan de slag. Het is een mooi initiatief van het Oranjefonds.’

Samen met cliënten
De trappen in drie woningen aan de Elvis Presleylaan werden voorzien van een nieuwe laag witte verf. ZZP’er Kees van Vredegem, verzorgde de uitleg en voorzag iedereen van verf op waterbasis. De burgemeester, de wethouder en twee cliënten gingen vol enthousiasme aan het werk. In de pauze kon iedereen onder het genot van koffie en een Zeeuwse bolus even uitrusten. Na een ochtend hard werken zagen de trappen er al goed uit. Zuidwester is blij met dit initiatief. ‘Nu kunnen er dingen aangepakt worden, die anders blijven liggen’ vertelt Ans Rooze, teamleider wonen.