Home Bijscholing spraakcomputer ‘T3 to Go’ was een succes!

Bijscholing spraakcomputer ‘T3 to Go’ was een succes!

25/10/2016

Marjolein Schell, Ineke Goedhart en Alieke Vroegop, de logopedisten van het Expertisecentrum Zuidwester, hebben op donderdag 29 september een bijscholing georganiseerd voor begeleiders en verwanten van cliënten die gebruikmaken van de spraakcomputer ‘T3’ en ‘T3 to Go’. De bijscholing vond plaats in Middelharnis. Vanuit verschillende regio’s waren belangstellenden aanwezig. Alle deelnemers kijken terug op een leerzame cursus en zijn nog enthousiaster geworden om aan de slag te gaan met deze nieuwe manier van communiceren.

Wat is T3 to Go?
De ‘T3’en ‘T3 to Go’ is een nieuw communicatiesysteem waar verschillende cliënten van Zuidwester al gebruik van maken. Naast de picto-knoppen heeft het systeem nog meer mogelijkheden, denk aan foto’s maken en daarbij een stukje tekst opnemen, het toevoegen van een fotoalbum en er is ook een tekenoptie voor wanneer een cliënt iets duidelijk wil maken wat niet in de spraakcomputer staat.

De cursus
De cursus begon met een stukje theorie. Er werd onder andere besproken welke woorden belangrijk zijn om in een spraakcomputer te zetten en welke nieuwe ontwikkelingen er op dit gebied zijn. Ook werd er advies gegeven over hoe de spraakcomputer het beste ingezet kan worden in het dagelijkse leven. Na de theorie is iedereen aan de slag gegaan met het programmeren van de spraakcomputers. Ook hebben de deelnemers geoefend met het maken van de communicatiebladen met symbolen.

Cursus jaarlijks herhalen
KMD, de leverancier van de spraakcomputer, heeft aangeboden om de cursus jaarlijks terug te laten komen zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de spraakcomputers, hier gaan we zeker gebruik van maken.