Home Belgische leerlingen lopen stage bij Zuidwester

Belgische leerlingen lopen stage bij Zuidwester

12/02/2014

Middelharnis - In de periode van 6 januari tot en met 28 februari hebben leerlingen van het Vesaliusinstituut uit Oostende stage gelopen gelopen op dagbestedingen de Zonnewijzer, Jacob Banestraat en Oostplaat in Middelharnis. Hieronder een kort verslag van hen:

"We verblijven nu acht weken in Nederland en lopen hier stage. We volgen de richting jeugd en gehandicaptenzorg in het zesde middelbaar. Dit houdt in dat we leren omgaan met mensen met een beperking. Maar we leren ook hoe we de mogelijkheden kunnen inschatten van de cliënten. Wat er ook in onze opleiding zit, is hoe je een activiteit moet geven en hoe je die activiteit kan aanpassen aan de mogelijkheden van de cliënt.
We leren op school wat er van ons verwacht wordt als we op stage gaan, en wat we moeten kennen en kunnen. Het is een heel leerzame richting waarbij je klaargemaakt wordt om in deze sector aan het werk te kunnen gaan. Deze stage hier in Nederland is dan ook een hele ervaring waar we onze theorie kunnen omzetten in praktijk. Het is een stage waar we al veel geleerd hebben en nog veel gaan leren in de komende weken.
Tenslotte vinden we de Nederlandse manier van werken heel leerrijk. De cliënten zijn heel sociaal en geven ons motivatie om door te zetten. Onze buitenlandse stage zouden we aan iedereen kunnen aanraden."

Amy, Debbie en Kjenta