Home Angélique Koevoets nieuwe bestuurder Zuidwester

Angélique Koevoets nieuwe bestuurder Zuidwester

20/02/2020

De zoektocht naar de nieuwe bestuurder voor Zuidwester is afgerond. Angélique Koevoets is de opvolger van Hans Waardenburg, die per 1 maart met prepensioen gaat. Zij begint per 1 juni “Ik heb ontzettend veel zin om goed kennis te maken met deze prachtige organisatie en aan de slag te gaan!”, laat zij in een reactie weten.

S&L Zorg
Koevoets heeft een achtergrond in sociaalpedagogische hulpverlening en arbeids- en organisatiepsychologie. Haar ervaring in de gehandicaptenzorg heeft ze opgedaan bij Lambertijnenhof, het tegenwoordige S&L Zorg in Bergen op Zoom. Sinds die tijd is ze actief in management- en directiefuncties binnen het Ministerie van Justitie &Veiligheid, de laatste jaren binnen de forensische zorg als directeur van de Justitiële Jeugdinrichtingen in Nederland

Terug naar de roots
Over de overstap terug naar de gehandicaptenzorg, zegt ze: “Werken aan een gezamenlijke maatschappelijke opgave en verantwoordelijkheid is mijn rode draad. Ik heb vol bezieling gewerkt binnen de zorg voor opvang, uitvoering van straffen maar vooral ook behandeling van jongeren, om bij te dragen aan een veilige samenleving en een kans op een aanvaardbaar bestaan voor deze jongeren in hun verdere leven. Met al mijn opgedane ervaring wil ik “terug naar mijn roots”. Bij Zuidwester wordt gewerkt aan een Waardevol leven en Zinvol werk. Ik kan me geen mooiere opgave voorstellen dan dat. Hier wil ik voor gaan staan.”

Prima opvolger
“Wij zijn erg blij met de komst van Angélique”, zegt Leo Schoots, voorzitter Raad van Toezicht bij Zuidwester. “Met haar ervaring en betrokkenheid bij de doelgroep hebben we een prima opvolger gevonden voor Hans Waardenburg.”

Met pensioen
Waardenburg trad in 2014 aan als bestuurder bij Zuidwester. Eerder al vertelde hij terug te kijken op een prachtige periode. “Met elkaar hebben we veel goede stappen gezet. Ik ben trots op de medewerkers van Zuidwester en de groei die zij hebben doorgemaakt.” Op 3 maart is zijn afscheidsreceptie en gaat hij genieten van zijn deeltijd-pensioen. De komende maanden heeft Zuidwester een interim-bestuurder, in de persoon van Marc Bindels.