contact  medewerkers
 

Waardevol leven & Zinvol werk

Wij zijn er voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen.

Psychomotorische therapie (PMT)

Psychomotorische therapie is een onderdeel van vaktherapie. Psychomotorische therapie, oftewel PMT, is een behandelvorm waarbij bewegings- en lichaamsgerichte activiteiten worden ingezet om een gedragsverandering te bereiken. Door sport en spel of lichaamsgeoriënteerde oefeningen komt u letterlijk in beweging of staat u juist stil bij uw ervaringen. Zo leert u om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen (beter) te herkennen en begrijpen.

Bij de psychomotorisch therapeut
Onze therapeuten maken gebruik van de kracht van ‘het in beweging komen’ om persoonlijke doelstellingen te bereiken. Het maakt u weerbaarder, assertiever, zelfverzekerder en leert u bovendien hoe u moet reageren in bepaalde situaties. Er wordt daarbij altijd gekeken naar uw mogelijkheden in plaats van uw beperkingen.

De kracht van vaktherapie, en dus ook van PMT, is de laagdrempeligheid. Door de actieve vorm van therapie komen de therapeuten sneller in contact met de cliënten. Deze manier van werken biedt enorm veel mogelijkheden. Omdat deze behandelvorm erg praktijkgericht is, wordt er ook zoveel mogelijk van uw dagelijks leven in de behandeling meegenomen. Het kan daarom nodig zijn dat uw familie/verwant, begeleider, vriend of vriendin aanwezig is tijdens de sessies.

Psychomotrische therapie vindt meestal plaats in een kleine gymzaal. Dan kan een gymzaal van Zuidwester zijn, maar ook van bijvoorbeeld een school. Het is vaak ook mogelijk op deze therapie op een andere locatie, aan huis of buiten aan te bieden. Per zorgvraag bekijken we de mogelijkheden.